عسل طبیعی ماده ای است سرشار از خواص و فواید متنوع، همانطور که احتمالا همه ما میدانیم عسل های گوناگون در برخی خواص با هم مشترک اند. خواصی نظیر مبارزه با عفونت ها، باکتری کشی، ضدعفونی کنندگی و…
از این رو عسل طبیعی در درمان بیماری های عفونی مختلف استفاده گسترده دارد. در مقالات پیشین به چرایی استفاده از عسل برای بهبود انواع عفونت ها پرداخته ایم که می توانید این مطلب را در سایت عسل شاه بلوط مطالعه فرمایید.
در این مقاله تلاش کرده ایم درباره عسل و عفونت های ادراری مطالبی را گرد هم بیاوریم تا شما را با خواص عسل طبیعی بیشتر آشنا کنیم.
عفونت ادراری چیست؟
عفونت ادراری Urinary Tract Infection: UTI)) می تواند ناشی از رشد باکتری ها و یا قارچ ها در دستگاه ادراری باشد. عفونت می تواند قسمت های مختلف مانند مثانه، پیشابراه، کلیه ها و میزنای را درگیر کند. اما عموما عفونت های ساده در قسمت تحتانی دستگاه ادراری دیده می شوند. این مشکل در زنان عمومیت بیشتری دارد به طوری که نیمی از زنان حداقل یک بار در زندگی خود این مشکل را تجربه کرده اند. باکتری های گرم منفی مانند اشرشیا کلی، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس و… عامل ایجاد عفونت و راه درمان آن استفاده از داروهای آنتی بیوتیکی است.
علائم عفونت ادارای را بشناسیم
این علائم با توجه به قسمت درگیر، می تواند متفاوت باشد. اما علائم عمومی آن شامل موارد زیر است:
- تکرر ادرار
- سوزش به هنگام ادرار
- کاهش میزان ادرار خروجی
- دفع به صورت قطره ای و دردناک
- تغییر رنگ و بو ادرار
- ترشحات با بوی بد ماهی مانند
- دیده شدن خون در ادرار
- دردهای شکمی و کمری
- فشار در قسمت زیر شکم
- تب خفیف
- تهوع و استفراغ
- درد در مقعد در مردان
- درد در لگن در زنان
دلایل افزایش ریسک ابتلا به عفونت ادراری
دلایل متنوعی می تواند در افراد منجر به عفونت در دستگاه ادراری شود. افزایش سن، استفاده طولانی مدت از آنتی بیوتیک های قوی، جراحی و معاینه دستگاه ادراری، انسداد مجاری ادراری، سنگ کلیه، استفاده از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی، زایمان و بارداری در بانوان، ختنه و بزرگ شدن پروستات در آقایان، کم تحرکی، مشکلات بی اختیاری مدفوع، کم آبی بدن، دیابت، عدم توجه به بهداشت و … از شایع ترین دلایل عفونت ادراری در افراد هستند.
همانطور که اشاره کردیم زنان بیشتر از مردان با این مشکل رو به رو هستند که دلایل آن استفاده از تامپون، رابطه جنسی و عدم توجه به بهداشت جنسی، استفاده از کاندوم، لباس زیر تنگ و غیر نخی، پیشابراه کوتاه تر نسبت به مردان و همچنین کاهش سطح استروژن پس از یائسگی است.
نقش عسل در بهبود عفونت ادراری
عسل به سبب داشتن ترکیبات آنتی بیوتیکی خود می تواند عفونت های ناشی از باکتری ها و قارچ ها را تسکین دهد.
از آنجایی که مجاری ادراری رابطی از درون بدن به فضای خارجی است مسلما بیشتر در معرض عفونت قرار می گیرد به طوری که درگیر شدن مثانه و کلیه ها می تواند خطرناک باشد در نتیجه درمان آن در مراحل ابتدایی اهمیت ویژه ای دارد. از درمان های مطمئن و بی خطر این مشکل، استفاده از عسل طبیعی است. هنگامی که نخستین علائم عفونت را مشاهده کردید عسل درمانی را آغاز کنید. (توجه فرمایید در موارد شدید عفونت پیش از ورود عفونت به خون و سیستم گردش خون حتما به پزشک مراجعه فرمایید.)
- برای درمان عفونت های مجاری ادرای و مثانه، نوشیدن مخلوط عسل و دارچین، عسل و زنجبیل را به مدت ۱ هفته امتحان نمایید. دارچین و زنجبیل نیز دارای خواص آنتی بیوتیکی هستند که ترکیب آنها با عسل اثربخشی را دو چندان می کند.
- نوشیدن دم نوش چای سبز و عسل نیز از دیگر نوشیدنی های مفید در این دوران است.
- دم کرده آویشن و عسل طبیعی نیز نوعی شربت آنتی باکتریال قوی است که به پاکسازی بدن از عفونت ها کمک می کند.
- دم نوش پونه و عسل، جوشانده رزماری همراه با عسل و همچنین دم کرده خارشتر و خارخاسک به همراه عسل به علت ادرار آور بودن برای کسانی که در دفع ادرار مشکل دارند بسیار مفید است.
- روش تزریق عسل با اپلیکاتور به طور مستقیم به درون واژن نیز از شیوه های از بین بردن عفونت در بانوان است که باید حتما از طبیعی بودن آن و نداشتن حساسیت به فراورده های زنبورعسل مطمئن بود.
(مجموعه عسل شاه بلوط با تولید با کیفیت ترین و طبیعی ترین عسل ها می تواند شما را در خریدی مطمئن یاری کند)
از دیگر خوراکی های مفید در درمان عفونت های مجاری ادراری و مثانه زغال اخته، ماست، سرکه سیب، سیر، آب هندوانه، بلوبری، جعفری و اسفناج، جوش شیرین و نوشیدنی ها و میوه های مدر مانند آناناس، انگور، پرتقال و لیمو است.
برای رفع تکرر ادرار عسل بخورید
از علائم رایج عفونت سیستم ادراری احساس تکرر ادرار و نیاز فوری به تخلیه آن است. عسل از خوراکی های مقوی و مفیدی است که باعث تقویت مثانه می شود و سردی را از بدن رفع می کند.
مخلوط سیاهدانه نیم کوب با عسل طبیعی قبل از خواب باعث آرام شدن مثانه می شود و با اثر بر روی باکتری های مولد عفونت منجر به کاهش علائم آزاردهنده عفونت ادراری مانند سوزش و دردهای شکم می شود.
از آنجایی که عسل یک ضدالتهاب طبیعی است می تواند التهاب مثانه و مجاری اداراری ناشی از عفونت را کم کند و بافت آسیب دیده را ترمیم کند.
نویسنده : مهندس علی بهرامی