کبد درمانی با عسل

کبد درمانی با عسل

همه ما تعریف های بسیاری از عسل شنیده ایم و کم و بیش با خواص دارویی و درمانی آن آشنا داریم. می دانیم عسل برای سرماخوردگی خوب است. گلو دردهای چرکی را بهبود می بخشد و باعث تقویت بنیه و انرژی می شود. اما برخی خواص درمانی آن همچنان پوشیده مانده است. آیا می دانستید عسل یکی از مواد طبیعی مفید برای درمان مشکلات کبدی است؟ یا یکی از بهترین درمان ها برای کبد چرب عسل است؟

در این مقاله قصد داریم نگاه دقیق تری به نقش عسل در بیماری های کبدی داشته باشیم. پیش از سخن گفتن درباره خواص بی نظیر عسل لازم است به طور خلاصه اطلاعاتی در مورد کبد و بیماری های کبدی داشته باشیم.

کار کبد چیست؟

کبد یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین اندام های انسان است که نقش های مهمی در بدن ایفا می کند. وظایف کبد را به طور خلاصه می توان به این شرح بیان کرد:

  • تولید و ترشح صفرا برای هضم مواد غذایی
  • ذخیره گلوکز و تولید گلیکوژن و تولید انرژی
  • ساخت کلسترول
  • حذف سموم و تولید اوره از ضایعات سوخت و سازی بدن
  • تولید فاکتورهای انعقاد خون
  • تولید اسیدهای آمینه
  • تبدیل داروها و مواد شیمیایی به حالت فعال مورد استفاده بدن

بیماری های کبدی

یکی از ویژگی های جالب کبد توانایی بازسازی مجدد بخش آسیب دیده است. کبد با جایگزینی سلول های سالم به جای یاخته های آسیب خورده، بافت درونی خود را ترمیم می کند. اما هنگامی که آسیب بیشتر از سه چهارم کبد را درگیر کند در کارکرد این اندام اختلالاتی پیش می آید و بیماری های کبدی خود را آشکار می کنند. بیماری های کبد می تواند بسیار متنوع باشندکه با هم چند مورد از این نارسایی ها را می خوانیم:

سیروز کبدی و هپاتیت الکی، بیماری های کبدی ناشی از مصرف داروها، هپاتیت های نوع A,B,C,D,F ، بیماری کبد چرب، اختلالات گردش خون، هماتوکروماتوز، بیماری ویلسون، سندروم ژیلبرت و سرطان های کبدی از جمله بیماری هایی کبدی هستند که به دلایل مختف از جمله وراثت و تغذیه نامناسب و شرایط محیطی و… در افراد بروز می کنند.

دلایل مشکلات کبدی

امروزه زندگی در دنیای صنعتی باعث افزایش اکثر بیماری از جمله مشکلات کبدی در افراد شده است با اینکه کبد توانایی برطرف کردن ناهنجاری های خود و ترمیم بافت آسیب دیده را دارد اما در صورتی که آسیب بیش از حد باشد و یا نارسایی به قدری باشد که توان ترمیم را از کبد بگیرد، مشکلات کبدی نمایان می شود. دلایل مختلفی می توانند باعث ایجاد آسیب های جبران ناپذیر به این عضو شوند که به طور خلاصه به این موارد می پردازیم.

  • مصرف بیش از حد الکل
  • مصرف برخی داروها بیش از حد حمل بدن (مانند استامینافن، استاتین ها، نیاسین، متوتروکسات، دی سولیفرام، آموکسی سیلین، تتراسایکلین و برخی دیگر از آنتی بیوتیک ها و داروهایی که موجب التهاب و یا بهم خوردن آنزیم های کبدی می شوند که بررسی تک تک این داروها در این مقاله از حوصله خواننده خارج است)
  • برخی ویروس ها مانند اپشتین بار، آدنوویروس ها و سیتومگالوویروس ها
  • استرس و اضطراب زندگی شهری
  • خوردن مواد غذایی صنعتی و غذاهای آماده
  • استفاده از نگهدارنده های شیمیایی و صنعتی
  • استنشاق آلاینده های هوا ناشی از ترافیک و کارخانه ها و…

هریک از این دلایل می توانند آسیب های مختلفی به کبد و عملکرد های آن بزنند از جمله بهم خوردن تعادل آنزیم های کبدی، تولید بیش از حد صفرا، ایجاد سنگ صفرا، تولید بیش از حد کلسترول و به وجود آمدن کبد چرب ( که در مقاله ای جداگانه به آن خواهیم پرداخت)، بروز انواع هپاتیت ها و سیروز بافت درونی، ایجاد کیست ها و حتی انواع تومورها.

شایع ترین علائم بیماران کبدی

درد در قسمت راست و فوقانی شکم، حالت تهوع و استفراغ، کاهش وزن بی دلیل و تحلیل عضلات، یرقان و زردی پوست، زرد شدن سفیدی چشم، افزایش خال و لک روی پوست صورت و گردن، خارش پوست، خستگی و بیحالی، اختلالات نعوظ در مردان، کاهش میل جنسی و…

در صورت داشتن چند علامت از موارد گفته شده و یا زردی پوست و تب مداوم همراه کم شدن وزن حتما به پزشک مراجعه کنید.

خواص عسل برای درمان بیماری های کبدی

حال که کمی در مورد کبد و مشکلات آن دانستیم به بررسی نقش موثر مصرف عسل برای بهبود نارسایی های کبد می پردازیم. عسل، این ماده جادویی که از دل طبیعت در اختیار ما قرار می گیرد داری خواص بی نظیری است که در هیچ ماده غذایی طبیعی دیگری وجود ندارد. بله عسل، ماده ای که در آن برای هر دردی شفا است، می تواند شما را در بهبود مشکلات کبدی کمک کند. در حالی که آمار بیماری های کبدی در چند سال اخیر بسیار بالاتر رفته است عسل طبیعی یکی از راه های درمان غیر شیمیایی است که با گنجاندن آن در رژیم غذایی مناسب می توان قدمی در بهبود این بیماری برداشت.

تقویت کبد با عسل

عسل طبیعی برخلاف سایر شیرین کننده ها برای سلامتی کبد مفید است. از سال های بسیار دور عسل به عنوان یک خوراکی درمانی استفاده می شده و رد پای تجویز عسل را در نسخه های طب سنتی برای رفع مشکلات کبد به راحتی می توانیم بیابیم. امروزه نیز دانشمندان بسیاری فواید عسل را برای سلامت کبد اثبات کرده اند.

  • عسل طبیعی با پاکسازی بدن از سموم و مواد مضر به کبد یاری می رساند و سلامت کبد را تقویت می کند.
  • عسل با نقش پیشگیرانه خود و با تاثیر بر روی سلول های سرطانی از تقسیم آنها ممانعت می کند و با خاصیت ضدالتهابی خود به عنوان یک محافظ از یاخته های کبدی در مقابل داروهای شیمیایی محافظت می کند و از ایجاد التهاب کبد جلوگیری می نماید.
  • عملکرد کبد را در کنترل گلوکز افزایش می دهد.
  • نقش آنتی اکسیدانی قوی عسل و وجود پلی فنول های طبیعی در آن سلول های کبد را تقویت و آسیب آنها جلوگیری می کند.
  • عسل یک ترمیم کننده بی نظیر است در نتیجه مصرف آن به ترمیم مجدد بافت این غده بزرگ کمک می کند همچنین از تحلیل سلول های کبد پیشگیری می کند.
  • همچنین عسل طبیعی کبد را در مقابل انسداد صفرا محافظت می کند.
  • ویتامین ها، املاح و مواد معدنی غنی موجود در عسل سلامت کبد را ارتقا می بخشند و در انجام درست و بهتر وظایف آن موثرند.
  • عسل با تنظیم قندخون در بیماران درگیر کبد چرب، ریسک ابتلا به دیابت را کاهش می دهد.

توجه داشته باشید منظوراز عسل در متن بالا عسل طبیعی و خامی است که از سلامت و کیفیت آن مطمئن باشید و به طور مستقیم از تولیدکننده قابل اعتماد خریداری شده است. مجموعه شاه بلوط با تولید و ارائه با کیفیت ترین عسل های از کندوهای خود می تواند سبد غذایی شما را تکیمل کند. توصیه متخصصان ما برای بیمارانی که از بیماری های کبد رنج می برند مصرف عسل کُنار و عسل هایی با طبع خنک است.

توصیه هایی عسلی برای بیماران کبدی

خوردن یک قاشق غذا خوری عسل صبح ناشتا و پیش از رفتن به رختخواب برای بیماران کبدی توصیه شده است.

عسل و آبلیمو

یکی از موثرترین نوشیدنی های خانگی برای کم کردن علائم بیماری های کبدی خوردن شربت عسل و آبلیمو به عنوان میان وعده خصوصا در روزهای تابستان است. این نوشیدنی خانگی کبد را تقویت و بدن را پاکسازی می کند.

سیاهدانه و عسل

برای رفع یرقان و مشکلات کبدی ۲۰ گرم سیاهدانه نیم کوب شده را  همراه با ۱۰ گرم گیاه صبر زرد همراه با ۲۰۰ گرم عسل خالص پیش از خوردن صبحانه به مدت یک هفته میل نمایید.

بادام و عسل

ترکیب کوبیده بادام شیرین و عسل مقوی کبد است و خوردن آن همراه با صبحانه برای بهبود بیمار کبدی مفید است.

زنجبیل و عسل

از دیگر معجون های مقوی کبد و سلامت آن مخلوط۲۰ گرم زنجبیل پودر شده با ۲۰۰ گرم عسل طبیعی است که صبح ها بهترین زمان برای مصرف آن است.

عسل و خاکشیر

دانه خاکشیر نیز یکی از مفیدترین منابع غذایی برای کبد است. ترکیب آن با عسل و نوشیدن شربت خاکشیر و عسل می تواند ضعف کبد را برطرف کند.

سرکه انگبین و کبد

ترکیب عسل و سرکه انگور با کاهش چربی خون، تحلیل سنگ صفرا، رفع انسداد رگ های خونی، تصفیه خون، کمک به سوخت و ساز بدن و تقویت کبد و برطرف کردن کبد چرب و تاثیر بر روی لک های ناشی از مشکلات کبدی داروی خانگی موثری باشد.

هشدارها

علائم بیماری های کبد را جدی بگیرید و حتما به پزشک مراجعه فرمایید. دستورهای سنتی را در کنار درمان اصلی و با مشورت از پزشک متخصص خود مصرف کنید.

در اصل بود عسل مصرفی خود مطمئن شوید زیرا عسل های تقلبی و مصنوعی می تواند آسیب های بیشتری به بدن شما وارد کند.

در صورت داشتن حساسیت به فراورده های زنبور عسل از مصرف هرگونه عسل بپرهیزید. به نوزادان و کودکان زیر دو سال خود عسل نخورانید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا